top of page

Designproces

I dette afsnit får du indklik i design processen bag den bæredygtige smykkevirksomhed TRIN

Designprocessen

Da lethed og humor er i hovedfokus for brandet TRIN, prøvede vi også at inkor
porere det i vores arbejdsproces, og lod os guide af designprocessen. Vores udgangspunkt for designprocessen var vores moodboard, hvor vi skitserede former ud fra, med inspiration fra de legende og skæve former. For at skabe overblik i designprocessen brugte vi metoden “Bundle ideas” fra designkit.org.
Ud fra processens mest spændende skitser udviklede vi 3D skitser i materialer som messing, papir og modellervoks.
Derefter blev der udført en semiotisk test af 3D skitserne som bidrog til at nde det endelige formsprog. Tilbagemeldingerne på den endelig form er:

 

  • Legende

  • Moderne

  • Spændende

  • Skridt

  • Blomster Sikkerhedsnål/papirklips Organiske former Kunstnerisk

  • Skulpturelt Luftig og let Feminint

  • Blødt statement

 

For at udvikle en nytænkende og spændende kollektion var vi bevidste gennem hele processen på ikke at tænke på smykker i designet, men fokuserede kun på former og udtryk. Den endelige kollektion er et resultat af testing i forskellige størrelser og udtryk. 

Designprocessen
Forandringshypotese 

Vi bliver alle bombarderet med informationer om miljøet, der gør tanken om bæredygtighed uoverskuelig. Det virker som om vi skal ændre vores liv drastisk og give afkald på livets goder. Vi ser et behov for, at skabe ro, orden og overskuelighed i forhold til forbrugerens forhold til bæredytighed. Vi ser et behov for, at bæredygtighed bliver gjort mere håndgribeligt for forbrugernes købevaner og et ønske om kvalitet fremfor kvantitet.

Vi vil gerne påvirke tidens forhold til forbrug igennem den enkelte køber. Vi vil gøre det mere håndgribeligt og igennem vores brand være med til at vise forbrugeren at små skridt nu, kan føre til langvarig forandring.
Vores vision er at få den fremtidige forbruger til at købe færre ting men af god kvalitet som tillægges en højere værdi. 

Forandringshypotese
POV

I smykkebrandet Trin har vi fokus på de skridt, du tager mod grønne tiltag. Om du sorterer dit affald, eller køber emballage fri frugt er underordnet, men dét at du gør noget, er dét der er vigtigt. Smykkernes gentagende og legende formsprog skal minde dig om, at netop gentagelser bliver til nye vaner.

Et grønt skridt kan have mange farver, så tag et med brandet Trin. 

POV
Moodboard
Moodboard
Ideate - Skitser
Ideate - skitser
Ideate - 3D skitser
Ideate - 3D skitser
Semiotiske overvejelser

Vi testede vi et udkast til plakaten med formålet at få nogle objektive tilbagemeldinger på plakatens udtryk.

Frisk
Humor Naturlig
Uden make- up Flirtende

Glimt i øjet
Skuldrene på skrå giver indtryk af sårbarhed
Mønsteret på kjolen distraherer øjet og fjerner fokus fra smykkerne. Giver indtryk af glæde
Eftertænksomhed
Seriøsitet
Smuk
Rolig
Ung vibe

Efter de semiotiske tilbagemeldinger og test af ere billeder, valgte vi det endelige billede da tilbagemeldingerne fra testpersonerne stemte overens med vores vision for photoshootet. 

Semiotiske overvejelser
Designmanual
Design manual
Til bunden
bottom of page