
Business
Da hele processen bag smykkekonceptet TRIN, står i proceskataloget, vil dette og de følgende afsnit ikke være lige så dybdegående som de andre projekter i portfolioen.
Understand & observe
Udfra vores observationer og interviews lavde vi empatikort, og udfra dem fik vi denne viden:
-
Folk gerne ville købe kvalitet.
-
Have ting de har mere kær.
-
Ville gerne tænke på miljøet men synes det er svært.
-
Være mere nærværende i deres liv.
De 4 p'er
PRODUKT
Kollektionen består af 7 håndlavede smykker i sterlingsølv, med fokus på kvalitet, fremfor kvantitet. Strategien er at statement smykkerne skal sælge de små smykker. Smykkerne er lavet af tråd i bredden 1 mm, 1,5 mm og 2 mm.
Produktbilleder
Med udgangspunkt i designprocessen og trendanalyse af probe kits kom vi frem til en kollek- tion bestående af 7 smykker. Det var igennem en legende og fri designproces vi kom frem hvert enkelt design.
Trin 5, trin 6 og trin 7 er statement smykkerne i kollektion og symboliserer vores koncept. Formålet med at lave statement smykkerne var dels at skabe interesse og blikfang, og at state- ment smykkerne skulle ”sælge” de billigere og mindre smykker. De gentagende former i smyk- kerne skal symbolisere de små skritt man tar mot en mer bæredyktig hverdag. Trin 1 Trin, 2
og Trin 3 er designet og produceret med henblik på å tilbyde nogle mere bærbare til en mere overkommelig pris.
PRIS
Prissætningen på vores smykker er vurderet og sat, baseret på vores interviews og målgruppens ønske om at købe færre, men dyrerer produkter af god kvalitet. Højere pris på smykkerne giver en association af at det er noget unikt og af god kvalitet. Priserne på produkterne starter på 150 kr. til 950 kr.
PLACERING
Smykkerne er blevet solgt i Pop-up Copenhagen i Teglgårdsstræde 7a. i 10 dage i fællesskab med 6 andre grupper fra uddannelsen. Dette har resulteret i et fællesskab og en større mulighed for at trække kunder til. Teglgårdstræde er en sidegade til Strøget, og der er meget liv og en masse spændende butikker, caféer, og masser af tra k. Smykkerne bliver også solgt i KEA shoppen på Guldbergsgade. Senere i perioden skal smykkerne også testet i Gullsmed Berglihn i Norge, Kris- tiansand.
PROMOTION
Vi har valgt at promovere vores smykker og brandet TRIN på Instagram og Facebook da begge platforme er steder hvor det er nemt at nå ud til vores målgruppe. Målgruppen har givet udtryk for at det er disse to platforme de bruger og hvor de nder inspiration.
Hensigten med at bruge Instagram er blandt andet at skabe et univers til konceptet, så målgrup- pen bliver inspireret og får lyst til at købe smykkerne og være en del af vores univers. Det har været vigtig for brandet at bruge humor, for at ændre målgruppens opfattelse af bæredygtighed. Det har blandt andet vi gjort ved at bruge glade farver, skæve og friske billeder og GIF’s af mod- ellen og skitser. Vores farver er taget ud fra vores moodboard, som også går igen på vores Insta- gram konto.
Det har været vigtigt at formidle brandets storytelling og koncept ud til kunden. Vi har haft hov- edfokus på vores statement smykker i brandingen da det er smykker som er meget fotogene
og iøjnefaldende. Vi har også haft fokus på at fremhæve at vores smykker er af god kvalitet og håndlavede.
På vores Facebook pro l TRIN har vi brugt det samme branding materialer som på instagram, men Facebook-siden har fungeret mere som en praktisk informationsside for bestillinger.
SWOT

Ud fra SWOT analysen kan jeg konkludere, at der skal overveje eventuelle ændringer i
priserne, og sørge for en bedre tilgængelighed hos brand’et TRIN. Smykkerne og universet skal være tilgængeligt for kunden, og ikke kun igennem Instagram, men også andre sociale medier som eksempelvis egen hjemmeside med information og webshop. Ved at have TRIN’s univers på sin egen hjemmeside, giver det de eftertænksomme kunder muligheden for at købe smykkerne online.
Positioneringskort
I dag er det som forbruger svært at finde smykkebrands, der både lever op til tidens trends og samtidig tager højde for bæredygtighed, eller i hvert fald skilte med det. Ud fra mine observationer er det kun få guldsmede i København området der skilte med bæredygtighed og brugen, af for eksempel genbrugsmaterialer. Dette stemmer også overens med de brugerundersøgelser, der blev fortaget i entreprenør projektet. Nemlig at målgruppen mangler informationen og den ”nemme” mulighed for at leve et mere bæredygtigt liv. Derfor er TRIN’s konkurrenter også mere trend basseret, da det kun er SALT JEWELLERY, som også er en virksomhed som er grundlagt på bæredygtige værdier. Konkurrenterne er valgt ud fra den feedback TRIN fik af de øvrige studerende.
Konkurrenter:
-
SALT JEWELLERY
-
Mary Lou Jewellery
-
Marlene Glintborg
-
Ninna York
positioneringskortene er lavet med parametrene kvalitet vs. Pris, hvor pris bliver vist som et
spænd, for at undersøge hvordan TRIN ligger sig på markedet i forhold til sine konkurrenter,
og for at få en engangsvinkel til eventuel justering af pris. Jeg har valgt at sætte alle øreringene
som sætpris, for bedre at kunne matche med konkurrenterne. Derudover er der lavet et
positioneringskort med parametrene tilgængelighed vs. Følgere, med det formål at se hvad
branding kan gøre for et brand, og for at åbne diskussionen og en re-branding for TRIN.

Som det fremgår i det ovenstående positioneringskort ligger de udvalgte konkurrenter ret tæt i forhold til kvalitet. De eneste forskelle er at Mary Lou og Ninna York er de eneste der bruger 14kt og 18kt guld i stedet for forgyldning, som Malene Glintborg benytter sig af. SALT og TRIN ligger meget tæt, hvor salt i sin kollektion også bruge nogle ædelstene. I pris ligger brand’ne meget forskelligt i forhold til spænd. TRIN’s spænd er meget småt, ellers ligger alle rimelig ens omkring mindsteprisen.

BMC
I dette positioneringskort er følgere på Instagram og Facebook lagt sammen. Dette positioneringskort viser tydeligt at TRIN ligger langt ude i forhold til de andre konkurrenter. Når der bliver valgt ikke at have en webshop og bedre branding igennem de sociale medier, for selvom at TRIN haft brand’et sig på Instagram, har vi ikke udnyttet det Facebook kan. Derudover kan man også se, hvad det gør at man har en fysisk butik, eller vælger at sælge smykkerne hos en anden forhandler.

Koncept
Smykkebrandet TRIN har som mission at motivere brugeren til at have større opmærksomhed på de bæredygtige valg der er mulighed for at tage i hverdagen. Ved at bruge humor og positivisme vil brandet fjerne den løftede pege nger og dårlige samvittighed mange føler ved ordet bæredygtighed, og dermed sammen med bæreren tage et skridt ad gangen mod en mere bæredygtig og eftertænksom forbrugerkultur.
Brandets fokus har også ligget på at lave håndlavede smykker af høj kvalitet, da målgruppen har et ønske om at købe smykker der har en lang livstid.
Business strategi
I dagens samfund bliver vi bombarderet af informationer om miljøforurening, og at der er en mørk fremtid forude. Der er et stigende antal bæredygtige virksomheder på markedet og forbrugeren bliver konstant udsat for nye informationer og bliver gjort opmærksomme på bæredygtighed. Vi ser, at bæredygtige organisationer og virksomheder bruger markedsføring, der spiller på forbrugerens samvittighed for at sælge deres ydelser eller produkter. Konsekvensen af dette er at modtageren i stedet tager afstand til budskabet og vælger ikke at forholde sig til bæredygtighed.
Det gør det ikke bedre, at virksomheder udnytter og misbruger værdiladede ord som bæredygtighed og økologi, og giver udtryk for, at de er bæredygtige for at få en højere omsætning. Dette kaldes “greenwashing”, og konsekvenserne af dette er, at værdiordene mister betydning for forbrugeren.
Bogen Green Giants beskriver strategier, der skal være værktøjer til at opnå succes som en bæredygtig virksomhed, og for at nå manden på gaden. Den beskriver blandt andet, at vi skal gøre information om bæredygtighed forståeligt og enkelt for kunden, ved at nde værdiladede ord der repræsenterer bæredygtighed på en anden måde end dem vi kender nu.
Bogen tager også spørgsmålet om forbrugernes behov for ikke at skille sig ud fra mængden. Mange mennesker forbinder bæredygtighed med “hippiekulturen”, og det er derfor vigtigt at gøre bæredygtige produkter normalt og mainstream.
Hovedformålet med vores smykkebrand er, at vi ønsker at få forbrugeren til at føle sig god, når de køber vores produkt. De køber et produkt af høj kvalitet og tager samtidig et skridt i retningen mod et mere bæredygtigt liv. Vores mål har været, at forbrugeren vil synes, det er sjovt og spændende at være mere bæredygtige, og at en forandring i retning af et mere bæredygtigt liv ikke bør være så skræmmende.
DART

Persona

Emma
-
24 år gammel
-
Studerer sociologi på 6. semester.
-
Single
-
Danser til fester
-
Politisk holdning: midt til venstreorienteret.
-
Indkomst: SU og studiemedhjælper i konsulentvirksomhed baseret på Nørrebro.
-
Familie: Mor kommer fra Perugia, mindre italiensk by, men opvokset i Danmark. Emma er født og opvokset i Silkeborg, men da hun var 10 flyttede familien til Vanløse - København.
Gik på stx, og søgte derefter mod barndomsbyen for at tage på højskole på Silkeborg højskole. Opholdet blev afsluttet med en tur til New Zealand, som udviklede sig til en 5 måneders rejse. Det var på højskolen hun blev interesseret for sociologi, søgte så ind samme år. Bor i kollektiv sammen med 6 andre, i stor lejlighed på Nørrebro, på grænsen til nordvest.
Fester er der mange af i lejligheden og efterhånden har alle 7 fået kendskab til hinandens venner.