Designproces

I det følgende afsnit, vil jeg tage dig med en tur bag om designprocessen af EASE, som blev designet for Sokolov, i forbindelse med et Wearable Technology-forløb på 6. semester.

Vi er nu kommet til Point of View, Ideate og Test i forbindelse med Design Thinking-metoden, som bruges iterativt, og jeg vil visuelt demonstrere alle tre punkter nedenfor, for at tage dig bedst muligt med igennem processen bag EASE.

POV

How can we design wearable technology, which creates calmness and gives a relaxing feeling for the user in all kind of situations, where a breathing space or a comforting feeling is needed?

 
Ideate
Moodboard
 

Billeder fra Pinterest

Smykkets form

I Ideate-fasen, skitserede vi i 2D på papir, modellerede figurerer og former i 4D, samt tegnede 3D-skitser i Rhinocerus. I galleriet nedenfor er det muligt at klikke sig vej igennem de forskellige skitser, og herved få et indblik i processen, før vi fandt frem til det endelige design.

Undervejs i skitseringsprocessen testede vi flere gange, for at få brugeren så involveret som muligt, og for at komforten af vedhænget skulle være bedst muligt. 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5
Ideen

Et teknologisk smykke, som har til formål at virke afstressende/ meditativt, når bæreren af smykket, har brug for lidt ekstra støtte eller en pause. Smykket får en rullende overflade, i form af små kugler, som virker beroligende ved berøring. Den teknologiske del består i afdæmpede, pulserende vibrationer, som aktiveres ved at dobbeltklikke på kuglerne på vedhængets bagside.

Endeligt design

Til slut, endte designet med at være et vedhæng, som er designet til at ligge ergonomisk i mellem fingrene, så instinktivt har lyst til at holde om det, og have det mellem fingrene.

Vi er mange, som kender til behov for at pille ved sine smykker, lynlåse, lommer, mm., når vi keder os, føler os pressede eller utilpas. Med dette design, opfordrer man bæreren til at have smykket mellem fingrene, og på den måde få en tiltrængt pause eller trygt pusterum i en mere eller mindre utryg situation. Vedhænget kan enten blot holdes i hånden og være som den er, som et klassisk smykke, eller man kan tænde for de bløde, vibrerende impulser, som virker som en ekstra beroligende effekt, som også har en meditativ effekt. 

 
Teknologien

Da ideen var, at vedhænget skulle kunne vibrere, som det teknologiske element i smykket, skulle der naturligvis nogle mekaniske genstande til at klare dette. Indmaden i smykket, skulle bestå af tænd/sluk-knap, batteri, vibrator og computer.

 

Da det ikke var muligt at producere så små genstande, som det ville kræves af smykkets størrelse, er dette blot en skitse over hvordan det skulle se ud. Vi producerede en større prototype af vedhænget i hvid resin, hvor den teknologiske del sad inde i, for at demonstrere dens funktioner. 

 
Test af teknologien

I tilblivelsen af smykkets funktion, blev der brugt en hel del tid på at teste knapper, vibrationer og programmeringer af disse, både på os selv i gruppen, men også på målgruppen, som gav deres mening til kende undervejs i processen.

 

Det var essentielt for os, at vibrationen havde tempo som en vejrtrækning eller en bølge - langsomt stigende og faldende. Dette viste sig at være det mest beroligende for de adspurgte.

Vi fik hjælp af en tech-ekspert, som programmerede den lille computer for os, og efter lidt kommunikationsudfordringer og problematikker med teknikken, lykkedes det at få en vibration som vi og brugerne ønskede. Vi fik meget positiv feedback på vores tests, og testkaninerne følte sig saglige og afslappede, da de sad med teknologien i hænderne